Voetbal voetbal en bier - Reisverslag uit Manchester, Verenigd Koninkrijk van Duncan Klein - WaarBenJij.nu Voetbal voetbal en bier - Reisverslag uit Manchester, Verenigd Koninkrijk van Duncan Klein - WaarBenJij.nu

Voetbal voetbal en bier

Door: Dhr. DCS Klein

Blijf op de hoogte en volg Duncan

24 September 2012 | Verenigd Koninkrijk, Manchester

Nadat ik vorige week zo’n ellenlang verslag had geschreven zal ik het proberen kort te houden.

Dinsdag avond was ook hier de Champions League weer begonnen met de topper Real Madrid – Manchester City. Ik was dan ook het internet op gegaan om te kijken waar er ergens in de buurt een sportscafé zat. In de avond gingen we met ze tweeën erheen om voetbal te kijken, maar het was best fris daar binnen, prijzig en we hadden niet de beste plekken gekozen om te kijken ook omdat het beeld niet haarscherp was. Toch was het gezellig en besloot ik om de dag erop weer erheen te gaan (weliswaar alleen) maar dan een andere plek te kiezen, deze keer was het Chelsea – Juventus. Nou had ik verwacht dat er geen ‘fans’ van beide clubs aanwezig zouden zijn bleek het toch dat er een groepje Engelsen naast me voor Chelsea waren. Na 20 minuten kwam er een groepje Italianen waarmee ik gezellig heb gepraat. Was mooi om te zien want ook zij eerden de vriendschap tussen Den Haag en Juventus. Na afloop had ik de jongens nog een sticker mee gegeven en was ik weer terug naar huis gegaan.

Voor je het weet is het alweer weekend en zodoende gingen we maar weer eens naar de pub, heel vervelend. Na het teruglopen liepen we zoals we ook op de heenweg kwamen door tussen 2 hekwerken door een eindje naar de straat in het pikkedonker. Maar we waren nog maar net tussen de hekwerken toen we opeens geschoffel over de grond hoorden en de honden begonnen te blaffen. Was best schrikken want het leek zelfs alsof ze bij ons konden komen. Bleek dat er naast ons een bouwterrein was, wisten we wel maar daar denk je dan niet aan.

Ik wou deze week natuurlijk nog naar de voetbal, ik wist dat er verderop een paar haltes met de bus een plaatselijke amateur vereniging zat. Het leek me wel leuk omdat ik vorige week ook bij Ashton United in de kantine heb gezeten wat ook een amateur vereniging is,voordat ik naar de wedstrijd in Oldham ging. Het was zelfs een prachtig affiche voor de FA cup namelijk Salford City FC (waar ik dus zo goed als naast woon) tegen het geweldige FC United of Manchester (FCUM)! Ik heb al veel verhalen over de club gehoord en gezien dus ik was benieuwd. De supporters van Manchester United hadden het gehad met de absurde prijzen, de regeltjes, buitenlandse overname en alle dagjesmensen. Dus ze hebben hun eigen club opgericht.

Vrijdag in de pub hoorden we al iemand zeggen dat het was uitverkocht en dat je niet meer naar binnen kon. Had het zien kunnen aankomen want de amateur club dat al vaak is gepromoveerd heeft een grote aanhang. Dat zagen we ook toen we met de bus naar de ground wilden gaan. De eerste bus zat al helemaal vol die wou ons er nieteens meer bij hebben, en de tweede zat goed gevuld met FCUM supporters. Achter ons zat een groepje al lekker te pilsen, leuk om te zien.

We stapten uit en we volgden de meute, het was een aardig lange weg helemaal gevuld met auto’s dus de moed zakte ons al een beetje in de schoenen dat we aan kaartjes konden komen. Maar we zagen al plekjes om het vanuit de ground te kunnen bekijken, tegen een betonnen muurtje aan leunend kon je erover heen kijken. Nou was dit niet ideaal dus gingen we het toch maar proberen, hele mooie oude turnstiles waar ik vroeg of er nog kaartjes waren. Hij zei 7 pond en gauw doorlopen, ik gaf hem een tientje en kreeg 6 pond terug. Had ik hem dan niet goed verstaan? Wat bleek hij had ons gewoon gematst want voor Glenn kostte het kaartje 3 pond dus samen 7 pond. Dus zo hadden we een goedkope pot om te bekijken, het was goed druk al helemaal voor een 8ste(?) divisie wedstrijd.

We stonden niet in het thuisvak maar in het uitvak! Haast geen thuis publiek te bekennen, zelfs op de hoofdtribune stak het rood zwart erboven uit. Mooi om te zien, verder was de wedstrijd natuurlijk niet van hoog niveau maar waren er toch nog wat redelijke spelers die rondliepen. De supporters heb ik de hele wedstrijd horen zingen, de sfeer zat er dus in. Wat me ook opviel is dat ik telkens goed weer op een zaterdag heb, dus heb lekker in me shirtje kunnen kijken.

Na afloop wou ik een hotel gaan reserveren voor mijn ouders want die komen binnenkort langs! Ik rijd er iedere dag langs met de bus en wist zeker dat het nog een stukje verder was, we overwogen om te lopen maar luie donders dat we zijn pakten we de bus. En maar goed ook want het hotel was de andere kant op lopen… Dus we waren weer op de plek waar ik maandag tot vrijdag doorbreng om te werken. Maar inplaats van om gelijk terug te gaan zagen we een pub en doken we daar nog even in. Uiteindelijk is het er niet meer van gekomen dus bij deze ik doe het vandaag!

In de avond waren we nog even de stad in geweest en datzelfde deden we zondagmiddag nog even.

Bedankt voor het lezen,

Tata

• 24 September 2012 - 20:19

Dad:

Als ik het goed begrijp zit er een pub vlakbij het hotel dat je voor ons geboekt hebt, well done son!

Zo langzamerhand begin ik toch wel benieuwd te worden naar wat je uitvoert in de (sporadische) uren dat je niet bij een voetbalwedstrijd of in een pub bent -:). Het zou leuk zijn als je daar volgende week een paar alineas aan zou besteden!

Have fun!
    xxx

• 25 September 2012 - 19:59

Mama Swanita:

Hey jongen! Heb je het op je stage ook zo druk als in het weekend? Blij dat je je zo goed vermaakt. Hopelijk blijft het in de weekenden goed weer, dan profiteren wij er binnenkort ook van! xxx mam

• 30 September 2012 - 09:35

Marian:

Weer leuk om te lezen, Dunc! Het lijkt of je er al jaren zit!!
    Wanneer komen je ouders??
    Ik ga vandaag naar de expo van je mams!

Vermaak je, maar dat lukt volgens mij aardig! Xxx