Eindelijk weer Oldham!
Door: DCS Klein
Blijf op de hoogte en volg Duncan
22 Oktober 2012 | Verenigd Koninkrijk, Manchester
Enfin vooruit met de geit!
PUR SANG
Ik had verteld dat mijn leraar me had gebeld maar ik er niet was, waarschijnlijk vond hij het niet heel erg boeiend hoe het met me gaat want terugbellen doet hij niet. Dan moet die ook niet zeuren als me opdrachten niet heel erg boeiend zijn.
Alsof ik het al druk had op kantoor is het nou al helemaal een drama, ik heb dan ook steeds meer manieren gevonden om me te vermaken. Zo spelen we stomme spelletjes over de mail zoals het dierenspel, het beroepenspel en het plaatsenspel allemaal volgens het zelfde principe van voeg ''woord'' in waar eindigt het op? begin volgend woord ermee, heel vermakelijk dus.
Daarom zal ik het ook maar niet over werk hebben maar over de echte leuke dingen zoals naar de pub gaan na het werk. We zaten in de bus op weg naar huis toen die langs de pub reed en we het spontane idee kregen om het een bezoekje te brengen. Dus daar zaten we weer, de Nederlandse stamgasten van The Prince of Wales. We worden dan ook altijd wel herkend door de barvrouw of man. En wie kwam er binnen?! onze grote vriend van de eerste week dat we daar zo'n beetje waren. Hele vriendelijke jongen even praatje mee gemaakt natuurlijk waarna die ging darten, dat is ook een volkssport hier. Iedere avond zijn er volgens mij groepjes die een ongeschreven regel hebben van wanneer er wie met ze vriendjes mag gaan darten. Die avond echter zat een oude man van minstens 50!!!!!!! te wachten met ze pijltjes in de hand en alsmaar kijkend op ze telefoon of hij zich niet had vergist in de tijd. Na een tijdje toen we alweer aan de tweede ronde begonnen kwamen eindelijk ze dartvriendjes zodat we ook nog wat te kijken hadden voordat we richting huis gingen om te koken.
Ik had al een paar weken geleden gehoord dat deze vrijdag twee voormalige stagiaires ook uit Nederland een bezoekje zouden brengen aan Manchester, en dus ook een bezoekje aan Camelot. Het is maar net wat je wil natuurlijk want ik als ik hier terug zou komen zou ik niet weer naar Camelot gaan om ze een bezoekje te brengen, niet omdat ze niet aardig zijn ofzo maar ik heb nou niet iets van, hee dat zijn vrienden van me dus laat ik eens gezellig doen. Nee er zijn leukere dingen te doen in Manchester dan terug gaan naar kantoor. Maar misschien speelde het voor ze mee dat ze gratis accommodatie kregen om te slapen, toch zelfs dan zou ik het niet kiezen. Dat gezegd te hebben kwam ze dus vrijdag aan op kantoor, even voorgesteld en werden ze naar hun tijdelijke onderkomen gebracht.
Die avond gingen we op mijn aanraden met het hele kantoor en de overgevlogen Nederlanders naar Red Hot World Buffet, inderdaad waar ik vorige week ook heb gegeten maar dan met mijn ouders. Deze keer wist ik dat ik geen voorgerecht nodig had en kon ik gelijk door naar mijn favoriete onderdeel; het vlees grijpen. Aan tafel beetje gepraat over hoe en wat, koetjes en kalfjes, aardappels en bintjes. Daarna zijn we nog naar de pub gegaan met een hoogtepunt die zijn weer ga niet kent, Fatima is de pub in gegaan! Niet dat ze het heel graag wou maar is toch weer een levenservaring rijker. Na één drankje ging iedereen weer weg behalve Glenn, de overgevlogen Nederlanders en niet te vergeten ik. Ik zat echt op een ideale plek, ik had recht voor me voetbal en daarnaast kon ik gewoon mee blijven praten. We bleven ook niet heel lang want ze gingen terug naar het huisje en ik moest zaterdag er nog bijtijds en fris uit om naar Oldham te gaan.
Oldham Athletic - Leyton Orient stond op het programma, heb Leyton één keer zien spelen in de FA cup tegen Arsenal dus wist er nog wat vanaf ook. Om 12 uur werd ik opgehaald om eerst Tottenham - Chelsea te kijken en daarna door te gaan naar het stadion. Maar toen we de mannen gingen ophalen zat Dean naast me die ziek was want hij bleef maar hoesten, hopen dat ik niet ziek word. Aangekomen bij het stadion heb ik nog een trainingstrui gekocht. De wedstrijd zelf was nog leuk om te zien ook, veel combinaties en redelijke kansen vooral de tweede helft, dit betaalde zich dan ook uit in een 1-0 voorsprong! Niet veel later werd de 2-0 gemaakt en hoe! wat een mooie krulbal in de kruising. Nadat we ons richting de uitgang begaven, drong het tot me door dat ik mijn aankoop was vergeten, terug naar beneden gesprint waar die nog netjes op ze plek lag. Onderweg naar huis werd me verteld dat er dinsdag een uitwedstrijd is tegen Carlisle United, dat ligt zowat tegen de grens van Schotland aan. Craig had zichzelf beloofd dat als er werd gewonnen vandaag dat hij erheen ging samen met de anderen, hij nodigde me ervoor uit om erheen te gaan dus nadat ik maandag had gevraagd om twee uurtjes eerder klaar te zijn zodat ik mee kan, ga ik dinsdag mijn away day mee maken. Niet helemaal proper natuurlijk want het is dinsdag maar toch, zo zie je nog eens wat.
Nadat ik thuis kwam even wat eten gemaakt in de keuken waar Alex ook aan het koken was, hele aardige huisgenoot. Ik had zijn harde schijf geleend om er films en series van af te halen en op mijn laptop te zetten. Daarna zijn we met ze drieën nog naar de pub gegaan, we kwamen binnen en daar zat een opa die er iedere vrijdag en zaterdag zit. We gingen erbij zitten en hij begon tegen Alex te praten, hij vertelde precies hetzelfde als wat hij tegen ons had verteld een paar weken daarvoor, heel aardig hoor maar kon me lach niet inhouden dus deed maar net alsof het niet door hem kwam.
Aankomende week beloofd nog wat, want naast dat ik naar Carlisle ga, ga ik vrijdag ook naar Liverpool daarover volgende week meer.
Mazzoltjes
23 Oktober 2012 - 00:13
Sharon:
Leuk weer Dunc, helemaal niet saai hoor, boeiend van begin tot eind!
Maar nou ben ik toch wel nieuwsgierig naar je aankoop die je bijna had laten liggen? Of was dat gewoon weer een sixpack :-P
Xx van je zus -
23 Oktober 2012 - 07:26
Dad:
Hij is weer leuk! Je kunt wel merken dat je goed ingeburgerd bent, je levensritme is echt Engels, waar de pub een belangijke rol in speelt.
Leuk dat je de groep hebt meegenomen naar Red Hot. We hebben Colin en Sharon er ook over verteld, dus dat worden zeker nog 2 bezoekjes aan je favoriete restaurant.
Veel plezier in Carlisle en Liverpool! Kijk er nu al naar uit je belevenissen daar in je blog van volgende week!
xxx -
23 Oktober 2012 - 09:50
Mama Swanita:
Hey boy. Ik geniet weer elke keer van je proza! Het is nu zelfs nog leuker omdat we er een voorstelling van kunnen maken, omdat we het een en ander hebben gezien en meegemaakt! Zoals de pub en Red Hot World Buffet(wat was dat fantastisch, vooral voor Nederlanders: lekker, veel en goedkoop!)
❤Mum. -
24 Oktober 2012 - 23:13
Yoeri Verbaan:
gosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshaigosfhugfshgslghshjfgkosjfgssjfgrhgofngmnjgzhgortiuy485i56823utohsrgjmsfhgjhfjkghweiruhtgfgnekifjnuignfuuugfngjfhgufugfig8fg9g4hjgkhjkfngskgjsgf48tup9oq8u345t9osjpflgkqhjpwogh9qojpoeqhwar8org8iu3q4t9pguojhtsorgy9hjp5o9qagjlsolfauphgioadhguohshai
Ahhhhh kut in slaap gevallen op me toetsenbord(A)
nog 2 nachtjes slapen en dan zie ik je weer! -
25 Oktober 2012 - 15:53
Femmy:
Duncan wat een leventje heb je daar zeg, zal niet meevallen als je straks weer in het Nederlandse gareel moet lopen!
Geweldig, we genieten volop van je wekelijkse verslag en kijken uit naar de volgende.
Groetjes van Niek en Fem.